Klik hier wanneer deze e-mail niet goed wordt weergeven.

  Een grenzeloos conflict
1930-1955
 


 

De Tweede Wereldoorlog was een wereldwijde oorlog − al hoor je vaak alleen het Nederlandse verhaal. Of dat van Europa. 

De multimediale presentatie ‘Een grenzeloos conflict’ brengt dat op een indringende manier in beeld, aan de hand van vijftig beslissende momenten wereldwijd.



Een grenzeloos conflict

‘Een grenzeloos conflict’ is een gelaagde, multimediale presentatie, die de gebruiker inzicht geeft in de samenhang en gelijktijdigheid van beslissende momenten wereldwijd rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Terwijl je door de tijd en door de wereld reist, volg je drie levensverhalen die verweven zijn met dit grenzeloze conflict. Rabbijn Chaim Nussbaum, vrijwilliger bij het Vrouwenkorps-KNIL Theophilia Berkenveld en SS-oorlogsverslaggever Jan Rudolf Hommes zijn personen die als gevolg van de oorlogsgebeurtenissen een wereldwijde beweging maken, maar ook een link met Nederland hebben.

Een dynamische kaart toont de voortdurend wisselende machtsverhoudingen, vanaf het Chinees-Japanse conflict begin jaren 30 tot de oprichting van het Warschaupact in 1955. Aan de hand van foto’s, films en verhalen ontstaan verbindingen tussen de historische gebeurtenissen en de individuele levensverhalen.





Première in Airborne Museum ‘Hartenstein’

Het Airborne Museum in Oosterbeek is de eerste instelling waar ‘Een grenzeloos conflict’ te zien zal zijn. Van 3 april t/m 30 augustus is de tentoonstelling te bezoeken voor publiek. Met ‘Een grenzeloos conflict’ plaatst het Airborne Museum haar hoofdthema, de Slag om Arnhem, in de context van de wereldwijde oorlog.

‘Een grenzeloos conflict’ zal na het Airborne Museum ook in het Marinemuseum Den Helder, Bevrijdingsmuseum Zeeland en de Centrale Bibliotheek Den Haag te zien zijn.





Het initiatief

‘Een grenzeloos conflict’ is een multidisciplinair en cross-institutioneel samenwerkingsproject. Het project is een initiatief van concept- en ontwerpbureau Perspekt. Vanaf 2012 is hierin samengewerkt met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en multimediabureau Kiss the Frog.

Bij de realisatie zijn verder betrokken: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (film- en geluidsmateriaal), Paul Maas (cartografie), Marie Baarspul (tekstredactie) en Carillon (audiovisuals). ‘Een grenzeloos conflict’ is tot stand gekomen met steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het VSB-Fonds en het vfonds.

Nu het project gerealiseerd is, treedt Perspekt op als eigenaar, waarbij zij aan derden gebruiksrecht verleent. Deze constructie maakt het mogelijk de presentatie op aanvraag, voor een sterk gereduceerd tarief, te huren.
De exploitatie vindt plaats op grond van reële kosten voor transport, opbouw en service, die door de afnemers worden gedragen.


Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met Mariélle Beek marielle@perspektstudios.nl.



Ga naar www.perspektstudios.nl voor een totaaloverzicht van onze projecten.

 
 
Perspekt Studio’s – Ruimtelijke Projecten
H.N. Werkmanweg 15 | 2031 BA Haarlem | T 023-5316312 | E info@perspektstudios.nl | I www.perspektstudios.nl

PERSPEKT (1968) adviseert over, concipieert, ontwerpt en realiseert projecten (ruimtelijk, grafisch, audiovisueel, interactief) voor musea, bezoekerscentra, overheden en bedrijven. Daarnaast ontwikkelen we eigen initiatieven op het snijvlak van cultuur en samenleving. Ons vertrekpunt is altijd de inhoud, het publiek raken ons hoogste doel. Wat Perspekt creëert is niet eerder vertoond, betekenisvol en tastbaar. Tussen verbeelding en werkelijkheid maken wij het graag concreet.

Ingeschreven bij KVK Amsterdam nr. 34040307
 

klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen.