Sluit spel X

Kasteel De Keverberg

De inrichting van het imposante kasteel heeft een conceptuele lijn nodig om eenheid te brengen in faciliteiten voor o.a. vergaderingen, trouwerijen, kunstexposities en feesten. Het kasteel is genomineerd voor de beste vergaderlocatie van 2018, en terecht! Het kasteel is opgebouwd uit diverse steenlagen. Ze geven zicht op hoe het toen was. Dit gegeven hebben we vertaald naar ‘scherven uit het verleden’ en vind je overal in het kasteel terug.

In de gewelven van het kasteel kun je kennis maken met de Graaf van Kessel. In een multimediale presentatie vertelt hij over de duizend jaar oude geschiedenis. Vanuit zijn harnas spreekt de Graaf van Kessel de bezoekers toe en hij houdt met zijn alerte ogen alles in de gaten…

Jonge bezoekers kunnen het kasteel verkennen met een speurtocht met hands-on elementen. Terwijl de (groot)ouders zich door het kasteel laten leiden aan de hand van ‘scherven uit het verleden’. Iedere scherf vertelt een stukje van de historie. Afwisselend met tekst, video en audiofragmenten.

Bijzonder aan dit project is dat het een 100% burgerinitiatief is. Perspekt was verantwoordelijk voor concept en ontwerp. Samen met 70 vrijwilligers hebben we vervolgens alles gerealiseerd!

DOEL

Eenheid brengen in inrichting en presentatie

INVULLING

Het kasteel en haar historie als basis van een conceptuele lijn, met herkenbare doorvoering tot in detail

THEMA

Geschiedenis, kastelen, vrijwilligers

Bijzonder

Nominatie Meetings Award: Beste vergaderlocatie van het jaar 2018

Projecten

Ritme van het Leven

Ritme van het Leven

Bezoekers - jong, oud, gelovig, ongelovig, Oldenzalers én niet-Oldenzalers - ontdekken in Museum De Pelgrim wat hun persoonlijke ritme van het leven is en waar hun eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen eigenlijk vandaan komen.

De perfecte Match

De perfecte Match

Een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit het Hannemahuis ontmoeten elkaar. Wij zorgden voor een intieme ontmoeting…

Open Kaart

Open Kaart

In “Open Kaart– van atlas tot streetmap” in het Allard Pierson maak je een ware tijdreis door zeven eeuwen en werp je een blik in de toekomst. Ze nemen je mee op reis: naar andere tijden, naar plekken waar je nog nooit geweest bent, naar historie waar je geen weet van had.