Sluit spel X

Brughuis ex-Hr.Ms. De Ruijter

De Hr.Ms. De Ruyter (1976-2001) was een van de vlaggenschepen van de Koninklijke Marine. Het brughuis met de kenmerkende 3D-radarbol werd na uitdiensttreding als industrieel erfgoed aangemerkt en biedt tegenwoordig een spannende kijk in de wereld van het leven aan boord.

We laten bezoekers kennis maken de 3D-radar, het geleidewapenfregat en zijn bemanning. In de radarhutten bevindt de bezoeker zich midden in een alarmsituatie en in de bol ervaart hij de windkracht die de draaiende radarinstallatie veroorzaakte. Op de brug komt de brede inzetbaarheid van de zeestrijdkrachten anno nu tot leven, toegelicht door de commandant Netherlands Maritime Force.

Op initiatief van Perspekt ontstond het plan om het brughuis een nieuwe inhoudelijke bestemming te geven. In een intensieve prettige samenwerking met het Marinemuseum tekenden we voor concept, ontwerp en realisatie van de vaste opstelling.

Momenteel wordt gewerkt aan vernieuwing en actualisatie van het brughuis.

 

 

Relatie

Marinemuseum Den Helder

DOEL

Werken en leven bij de marine dichterbij brengen

INVULLING

Gesimuleerde belevenis, interactief en leerzaam

THEMA

Marine, zeevaart

Projecten

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel

De avonturen van Toto, Sassa, Koning Koos en zeehondje Finnie spelen zich - zowel op tv als in theater - af in decors van Perspekt.

Westerstraat, komen en gaan in de Jordaan

Westerstraat, komen en gaan in de Jordaan

Vanuit onze unieke oorsprong in technisch theater verstaan we de kunst van ensceneringen. In dit project hebben we de integratie van mensen, objecten, licht, geluid, geur, tekst, AV, foto, interactives en hands-ons met liefde ingezet.

The Great Liao

The Great Liao

The Great Liao, tentoonstelling over een klein nomadenvolk dat uitgroeit tot een supermacht in Aziƫ. De korte intensieve samenwerking met het Drents Museum leidt tot een spraakmakend geheel! Plus een Global Fine Art Award nominatie.