Sluit spel X

Let's do it together!

Sommige projecten doen we graag omdat we het éxtra belangrijk vinden dat ze gerealiseerd worden door persoonlijke kennis en ervaring. De Autisme Experience is daar een goed voorbeeld van. De Autisme Experience zal op een laagdrempelige manier kennis over en inzicht in de beleving van autisme bieden voor familieleden, scholen, sportclubs, werk of andere partijen. Een uniek concept over een actueel onderwerp. Help jij ons dit project te realiseren?

Het ontwerp is een mix van tastbare installaties afgewisseld met ervaringsverhalen die de zintuigen prikkelen en je meenemen in een andere manier van naar de wereld kijken en haar ervaren. Tips. Tricks. Ervaring. Achtergronden en verdieping zijn op afroep beschikbaar. Digitale gidsen geven ieder op hun eigen wijze en met hun eigen invalshoek een kijkje in de wereld van autisme. Boeiend, leerzaam, maar ook spannend en leuk!

Voor dit ‘buddy project’ zoeken we naar partijen die het net zo belangrijk vinden dat de Autisme Experience er komt. We denken hierbij bijvoorbeeld aan zorginstanties, overheden of stichtingen. Heb je een goede tip of wil je meer weten over dit project? We vertellen je graag meer, bel Marièlle op 06-53156300 of bel naar Perspekt en vraag naar Marièlle!

Relatie

Autismemuseum

DOEL

Inzicht en handvatten bieden voor mensen met én zonder autisme

INVULLING

Een sensorische, informatieve experience

THEMA

Autisme

Projecten

Collectie met context
Fotografie: Moetwil en Van Dijk

Collectie met context

Voor én met Ecomare (Texel) ontwikkelden we de vaste tentoonstelling Wonderlijk Wad. Deze valt het beste te omschrijven als een ontdekkingstocht langs de Waddenzee waar we natuur(historische) collectie met science center trekjes tonen.

32.000 verhalen en zeven seizoenen
Fotografie: DigiDaan

32.000 verhalen en zeven seizoenen

Het vernieuwde Nationaal Monument Kamp Vught maakt de Tweede Wereldoorlog invoelbaar voor een breed publiek. De strategische opbouw en gelaagdheid brengt het onderwerp dichtbij. Het wordt een persoonlijke referentie, waarbij de bezoeker een tijdloos bewustzijn krijgt van waar de mens toe in staat is.

Bekijk topstukken met een andere blik
Fotografie: Monique Kooijmans

Bekijk topstukken met een andere blik

Hoe presenteer je topstukken uit de Nederlandse democratie, veelal van papier, op zo’n manier dat het gaat leven en je je realiseert hoe belangrijk de stukken inhoudelijk zijn voor de huidige Nederlandse samenleving? Voor het Nationaal Archief vonden we de juiste balans!