Sluit spel X

Interactief Captain’s diner

De Zr.MS. Schorpioen is een bijzonder gerestaureerd en geconserveerd schip dat op de kade van het Marinemuseum fungeert als collectiestuk én als evenementenschip. Om de Schorpioen een actievere functie te geven en het publiek het schip op een maximale manier te laten ervaren, bedachten we een interactief theater diner: het Captain’s Diner.

Door diep in de geschiedenis van het pantserschip te duiken, kwamen we mooie en erg spannende verhalen tegen. Historie en verzonnen verhaal lopen naast elkaar. Aan het eind van het diner benoemen we de ware feiten. Soms blijken die meer verzonnen te lijken dan ons verzonnen verhaal!

Het verhaal begint met de ontmoeting met de kleinzoon van de kapitein die de Schorpioen in 1886 tot zinken bracht tegen. Hij leverde ons een schat aan informatie en inzichten over wat er nu precies gebeurd is… Aan de hand van de verhalen van kapitein Jan van Keijserbeek kunnen we de historie tot leven laten komen, onder het genot van een heerlijk Captain’s Diner op ‘plaats delict’!

Als museum kun je een verhaal op verschillende manieren vertellen, maar wat geeft nou de meest complete ervaring? Als je alle zintuigen aan kunt spreken! We bedachten een combinatie van een tentoonstelling en een event. Tijdens een meergangen-menu met toepasselijke gerechten, vertelt de Kapitein (gastheer en acteur) met behulp van foto’s en tekeningen uit het dagboek van de kapitein het bijzonder verhaal van de ZR.MS. Schorpioen.

De experience verhogen we door gebruik te maken van filmmateriaal uit het historisch beeldarchief, filmische effecten en een soundscape die het op gepaste momenten reuze spannend maakt. De kleinzoon van Jan van Keijserbeek neemt ons op beeld mee in het avontuur van zijn opa en zet het gezelschap aan het werk met kleine opdrachten. De opdrachten zijn samen uit te voeren over het gehele schip en in de dinerruimte. Gedurende het theater diner ontrafelt het gezelschap met elkaar de ware toedracht van het zinken van het schip.

Het concept is nog niet gerealiseerd doordat de exploitatie van mensen en een marketingincentive in orde gemaakt moet worden. Zo ligt er een prachtig voorbeeld van hoe we het liefst werken: vanuit de inhoud een multimediaal concept bedenken voor een ervaring die raakt!

Relatie

Marinemuseum

DOEL

Museum verlevendigen met events

INVULLING

Een interactief theater diner

THEMA

Marine, scheepsvaart

Projecten

Let's do it together!

Let's do it together!

De Autisme Experience (Evelien Huijssen, Lars Sorensen) zal op een laagdrempelige manier kennis over en inzicht in de beleving van autisme bieden voor familieleden, scholen of andere partijen. Een uniek concept over een belangrijk onderwerp voor heel veel mensen. Help jij ons dit project te realiseren?

Duurzaam tentoonstellingsontwerp

Duurzaam tentoonstellingsontwerp

Het Noord-Hollands Archief vroeg Perspekt voor een concept, ontwerp en de realisatie van een zomertentoonstelling. Een duurzaam tentoonstellingsontwerp met onderdelen die gemakkelijk te verplaatsen en hergebruiken zijn, was het resultaat.

Maak een reis rondom de Zuiderzee
Fotografie: Frank Bedijs

Maak een reis rondom de Zuiderzee

Voor het Zuiderzeemuseum ontwikkelden we een permanente wisseltentoonstelling, waarbij het museum de komende jaren op een eenvoudige manier deelpresentaties kan veranderen. Interactieve opstellingen, persoonlijke verhalen en prachtige topstukken binnen één duurzaam ontwerp!