Sluit spel X

Interactief Captain’s dinner

De Zr. Ms. Schorpioen is een bijzonder gerestaureerd en geconserveerd schip dat op de kade van het Marinemuseum fungeert als collectiestuk én als evenementenschip. Om de Schorpioen een actievere functie te geven en het publiek het schip op een maximale manier te laten ervaren, bedachten we een interactief theaterdiner: het Captain’s Dinner.

Door diep in de geschiedenis van het pantserschip te duiken, kwamen we mooie en erg spannende verhalen tegen. Historie en verzonnen verhaal lopen naast elkaar. Aan het eind van het diner benoemen we de ware feiten. Soms blijken die meer verzonnen te lijken dan ons bedachte verhaal!

Het verhaal begint met de ontmoeting met de kleinzoon van de kapitein die de Schorpioen in 1886 tot zinken bracht. Hij leverde ons een schat aan informatie en inzichten over wat er nu precies gebeurd is. Aan de hand van de verhalen van kapitein Jan van Keijserbeek kunnen we de historie tot leven laten komen, onder het genot van een heerlijk Captain’s Dinner op het ‘plaats delict’!

Als museum kun je een verhaal op verschillende manieren vertellen, maar wat geeft nu de meest complete ervaring? Als je alle zintuigen aan kunt spreken! We bedachten een combinatie van een tentoonstelling en een event. Tijdens een meergangenmenu met toepasselijke gerechten, vertelt de Kapitein (gastheer en acteur) met behulp van foto’s en tekeningen uit het dagboek van de kapitein het bijzonder verhaal van de Zr. Ms. Schorpioen.

De experience verhogen we door gebruik te maken van filmmateriaal uit het historisch beeldarchief, filmische effecten en een soundscape die het op gepaste momenten reuze spannend maakt. De kleinzoon van Jan van Keijserbeek neemt ons op beeld mee in het avontuur van zijn opa en zet het gezelschap aan het werk met kleine opdrachten. De opdrachten zijn samen uit te voeren over het gehele schip en in de dinerruimte. Gedurende het theaterdiner ontrafelt het gezelschap met elkaar de ware toedracht van het zinken van het schip.

Het concept is nog niet gerealiseerd doordat de exploitatie van mensen en een marketingincentive in orde gemaakt moeten worden. Zo ligt er een prachtig voorbeeld van hoe we het liefst werken: vanuit de inhoud een multimediaal concept bedenken voor een ervaring die raakt!

Relatie

Marinemuseum

DOEL

Museum verlevendigen met events

INVULLING

Een interactief theaterdiner

THEMA

Marine, scheepvaart, theater

Projecten

Macht, 800 jaar Binnenhof
Fotografie: Kim Verkade & Gerrit Schreurs

Macht, 800 jaar Binnenhof

Ontmoet onze nieuwe minister-president!

In 'Macht, 800 jaar Binnenhof' beelden we 4 thema's in diverse media en met betekenisvolle collectie uit. En, vanuit allerlei perspectieven, onder andere de toekomst. Want: vanuit de toekomst zie je meer.

Van Imago naar Identiteit
Fotografie: Sake Elzinga

Van Imago naar Identiteit

‘Viva La Frida’ geeft een unieke inkijk in het leven van Frida Kahlo. Niet alleen concept en ontwerp van de tentoonstelling zijn van onze hand; ook de inleidende film, die op ons initiatief is toegevoegd.

Collectie met context
Fotografie: Moetwil en Van Dijk

Collectie met context

Voor én met Ecomare (Texel) ontwikkelden we de vaste tentoonstelling Wonderlijk Wad. Deze valt het beste te omschrijven als een ontdekkingstocht langs de Waddenzee waar we natuur(historische) collectie met science center trekjes tonen.