Sluit spel X

Interactief Captain’s diner

De Zr.MS. Schorpioen is een bijzonder gerestaureerd en geconserveerd schip dat op de kade van het Marinemuseum fungeert als collectiestuk én als evenementenschip. Om de Schorpioen een actievere functie te geven en het publiek het schip op een maximale manier te laten ervaren, bedachten we een interactief theater diner: het Captain’s Diner.

Door diep in de geschiedenis van het pantserschip te duiken, kwamen we mooie en erg spannende verhalen tegen. Historie en verzonnen verhaal lopen naast elkaar. Aan het eind van het diner benoemen we de ware feiten. Soms blijken die meer verzonnen te lijken dan ons verzonnen verhaal!

Het verhaal begint met de ontmoeting met de kleinzoon van de kapitein die de Schorpioen in 1886 tot zinken bracht tegen. Hij leverde ons een schat aan informatie en inzichten over wat er nu precies gebeurd is… Aan de hand van de verhalen van kapitein Jan van Keijserbeek kunnen we de historie tot leven laten komen, onder het genot van een heerlijk Captain’s Diner op ‘plaats delict’!

Als museum kun je een verhaal op verschillende manieren vertellen, maar wat geeft nou de meest complete ervaring? Als je alle zintuigen aan kunt spreken! We bedachten een combinatie van een tentoonstelling en een event. Tijdens een meergangen-menu met toepasselijke gerechten, vertelt de Kapitein (gastheer en acteur) met behulp van foto’s en tekeningen uit het dagboek van de kapitein het bijzonder verhaal van de ZR.MS. Schorpioen.

De experience verhogen we door gebruik te maken van filmmateriaal uit het historisch beeldarchief, filmische effecten en een soundscape die het op gepaste momenten reuze spannend maakt. De kleinzoon van Jan van Keijserbeek neemt ons op beeld mee in het avontuur van zijn opa en zet het gezelschap aan het werk met kleine opdrachten. De opdrachten zijn samen uit te voeren over het gehele schip en in de dinerruimte. Gedurende het theater diner ontrafelt het gezelschap met elkaar de ware toedracht van het zinken van het schip.

Heet concept is nog niet gerealiseerd doordat de exploitatie van mensen en een marketingincentive in orde gemaakt moet worden. Zo ligt er een prachtig voorbeeld van hoe we het liefst werken: vanuit de inhoud een multimediaal concept bedenken voor een ervaring die raakt!

Relatie

Marinemuseum

DOEL

Museum verlevendigen met events

INVULLING

Een interactief theater diner

THEMA

Marine, scheepsvaart

Projecten

Het karakter van Flevoland

Het karakter van Flevoland

We gebruiken onze sterke strategische visie en conceptkracht graag voor veel verschillende projecten. Zo bedachten we voor de provincie Flevoland een concept gebaseerd op gebiedsontwikkeling, waarbij we ook keken naar de concrete haalbaarheid over de jaren. Geen mooi onuitvoerbaar plan dus…

Let's do it together!

Let's do it together!

De Autisme Experience (Evelien Huijssen, Lars Sorensen) zal op een laagdrempelige manier kennis over en inzicht in de beleving van autisme bieden voor familieleden, scholen of andere partijen. Een uniek concept over een belangrijk onderwerp voor heel veel mensen. Help jij ons dit project te realiseren?

Oranjegekte bij Helden aan de bal
Fotografie: Wim de Knegt | Vidiphoto

Oranjegekte bij Helden aan de bal

Voor het Nederlands Openluchtmuseum ontwierpen we op slimme wijze (binnen korte tijd, met moeilijke logistiek, in een pand met aandachtspunten en helder budget) een 7 zalen tellende tentoonstelling die het verhaal van de Nederlandse voetbalgeschiedenis vertelt.