Sluit spel X

Een warenhuis van communicatie

Het onderwerp communicatie is onmogelijk compleet te vangen. Daarom kozen we voor een ‘science center’-benadering waarin de bezoeker op basis van vragen steeds zélf bepaalt wat communicatie en de impact ervan is, en zo spelenderwijs door het gebouw wordt geleid.

Een aanpak die goed werd ontvangen: Beeld en Geluid Den Haag werd genomineerd als één van de meest kindvriendelijke musea van Nederland en voor de Nationale Meeting Award 2018.

Naast de vaste tentoonstelling – die uiteraard altijd in beweging is – herbergt Beeld en Geluid Den Haag diverse ruimtes om een breed scala aan events te faciliteren: van Newsroom tot lab, van club tot boardroom, van event- tot vergaderzaal. Het integreren van eventprogrammering met het tentoonstellingsgedeelte maken van Beeld en Geluid een vernieuwend format in de museale branche, compleet en verhalend. En dat geeft in de juiste balans bijzonder effectieve en tastbare resultaten.

Tentoonstellingen en live events met elkaar verweven is ons droombeeld. De combinatie van multimediale inhoudelijke verdieping met persoonlijk écht contact maakt elke boodschap impactvoller en geeft een andere -nieuwe- energie. In Beeld en Geluid Den Haag werd deze droom werkelijkheid.

DOEL

Complete herinrichting museum

INVULLING

Interactief ‘warenhuis van communicatie’ incl. eventprogrammering, waar je de impact van communicatie zelf kunt ervaren

THEMA

Communicatie

Bijzonder

Museumkids – één van de meest kindvriendelijke museums van Nederland & nominatie Nationale Meeting Award

Projecten

Ritme van het Leven

Ritme van het Leven

Bezoekers - jong, oud, gelovig, ongelovig, Oldenzalers én niet-Oldenzalers - ontdekken in Museum De Pelgrim wat hun persoonlijke ritme van het leven is en waar hun eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen eigenlijk vandaan komen.

De perfecte Match

De perfecte Match

Een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit het Hannemahuis ontmoeten elkaar. Wij zorgden voor een intieme ontmoeting…

Open Kaart

Open Kaart

In “Open Kaart– van atlas tot streetmap” in het Allard Pierson maak je een ware tijdreis door zeven eeuwen en werp je een blik in de toekomst. Ze nemen je mee op reis: naar andere tijden, naar plekken waar je nog nooit geweest bent, naar historie waar je geen weet van had.