Sluit spel X

Collectie met context

Voor én met Ecomare (Texel) ontwikkelden we de vaste tentoonstelling Wonderlijk Wad. Deze valt het beste te omschrijven als een ontdekkingstocht langs de Waddenzee waar we natuur(historische) collectie met science center trekjes tonen.

Er is veel te zien, maar vooral ook te doen, zowel digitaal als hands-on, en aan te raken in een leuke combinatie van media. Bijvoorbeeld een virtual reality ervaring zonder VR-bril over het Wad in de seizoenen.

De interactieve belevenis leert ons over de bewoners en bezoekers van de Waddenzee, het effect van bio massaliteit op het Wad, de balans(verschuiving), de menselijke invloed en hoe we kunnen bijdragen aan een gezond Wad.

Onze aanpak van context geven aan de collectie maakt dat bezoekers sneller leren en beter begrijpen. Voor wie dat wil, kan inzoomen en op een dieper niveau de inhoud tot zich nemen.

Annelies Verbrugge en Pascal Arts van Ecomare zeiden erover: ‘Wonderlijk Wad doet recht aan de Waddenzee, een unieke plek op aarde met niet voor niets de status van UNESCO Werelderfgoed. Een prachtig resultaat na een even prachtige samenwerking met Perspekt”.

Relatie

Ecomare

DOEL

Het leven in en om de Waddenzee invoelbaar maken

INVULLING

Een interactieve belevenis waarbij objecten context krijgen

THEMA

Natuurhistorie, natuur, Waddenzee

Projecten

Macht, 800 jaar Binnenhof
Fotografie: Kim Verkade & Gerrit Schreurs

Macht, 800 jaar Binnenhof

Ontmoet onze nieuwe minister-president!

In 'Macht, 800 jaar Binnenhof' beelden we 4 thema's in diverse media en met betekenisvolle collectie uit. En, vanuit allerlei perspectieven, onder andere de toekomst. Want: vanuit de toekomst zie je meer.

Van Imago naar Identiteit
Fotografie: Sake Elzinga

Van Imago naar Identiteit

‘Viva La Frida’ geeft een unieke inkijk in het leven van Frida Kahlo. Niet alleen concept en ontwerp van de tentoonstelling zijn van onze hand; ook de inleidende film, die op ons initiatief is toegevoegd.

Cultuur onder Vuur

Cultuur onder Vuur

In Cultuur onder Vuur, een tijdelijke tentoonstelling op Slot Loevestein, vertellen we het verhaal over de bescherming van ons cultureel erfgoed gedurende gewapende conflicten. In de Tweede Wereldoorlog diende Slot Loevestein zelf als een van de schuilplekken voor kunst en erfgoed.