Sluit spel X

NIEUW! 200 jaar innovatie en ambacht

De tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap laat de ontwikkeling van twee eeuwen bedrijvigheid in Joure zien.

Van kleinschalige werkplaatsen naar de grote industriële fabrieken. In het museum vind je ambachten als geelgieten, koper slaan en klokken maken terug. De tentoonstelling laat zien hoe de werkplaatsen door de eeuwen heen veranderd zijn. Of juist niet? Het tijdsbeeld leert ons dat ambacht van alle tijden is en het menselijke element onmisbaar.

Deze tentoonstelling in is de eerste stap in de uitwerking van het volledige masterplan en biedt de bezoekers een beleving die hen meeneemt naar het verleden, heden én de toekomst.

Perspekt maakt met regelmaat eerst een masterplan, een conceptueel stuk waarin het onderwerp wordt belicht, ondersteund met moodbeelden en een eerste financiële onderbouwing. Onze masterplannen bieden houvast en geven richting. Precies datgene dat nodig is om vanuit een organisatie een (financiële) lobby te starten en stakeholders warm te maken.

Relatie

Museum Joure

DOEL

Herpositionering van het museum

INVULLING

Vanuit masterplan eerste stap: concept en realisatie van tentoonstelling die oude ambachten vanuit innovatie belicht

THEMA

Geschiedenis, ambachten, innovatie

Projecten

Sjabbat in Enkhuizen
Fotografie: Merike Frese

Sjabbat in Enkhuizen

Je bent van harte welkom in het kleine huisje van ijzerhandelaar Levie en zijn vrouw Naatje. Zij maken zich op deze vrijdagavond in 1916 klaar voor Sjabbat, samen met hun dochter en twee zonen. Terwijl de tafel is gedekt, bereidt ieder gezinslid zich op eigen wijze voor op deze wekelijkse familiebijeenkomst in hun sfeervolle huis.

Rampjaar 1672
Fotografie: Billie-Jo Krul

Rampjaar 1672

Wie het verleden kent, is niet verbaasd over de toekomst. De herdenking van het Rampjaar 1672 was een mooie kans om een vergelijking te maken tussen ‘toen en nu’. Perspekt ontwikkelde een tentoonstelling die blootlegt hoe we destijds en nu met crisissituaties omgaan. Waar liggen overeenkomsten en hoe kunnen we ons verdedigen?

Joodse Artsen en de Holocaust
Fotografie: Ronald Meekel

Joodse Artsen en de Holocaust

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn honderden Joodse artsen en medische studenten vermoord. Om deze personen een gezicht te geven, is er in opdracht van KNMG en vakblad Medisch Contact een reizende tentoonstelling gemaakt. Deze verhalen laten het lot van Joodse collega’s zien.