Sluit spel X

Schuilt er een hunebedbouwer in jou?

Naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland. Maar wat betekenen die stenen eigenlijk en hoe kwamen ze daar?

Op de begane grond van het Hunebedcentrum stappen bezoekers in een levensecht diorama met bijpassende geluiden en wanen zij zich direct in de prehistorie. Aan de hand van interactives maakt het publiek kennis met de hunebedbewoners. Niet alleen hoe ze woonden en leefden, maar ook hoe ze geloofden en rouwden. Een quiz bij elk diorama test de (opgedane) kennis over het leven van de hunebedbouwers.

Boven realiseerden we een science centre-achtige opstelling waar jong en oud zelf aan de slag kan met het verbeteren van eigen hunebedskills: bouw een eigen hunebed, ga eten verzamelen in het bos en stel een maaltijd samen. Ook kan men hier de scherven van een trechterbeker in elkaar zetten en de dieren uit de prehistorie op de juiste plek van het erf plaatsen. Een veelheid aan doe-dingen!

Het lab tenslotte biedt mogelijkheid om zelf archeologische opgravingen te onderzoeken en andere hunebedden en opgravingen in vogelvlucht te bezoeken.

Naast concept, ontwerp en realisatie waren we ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe logo en de huisstijl. Een rol die we maar wat graag op ons nemen. Want zo heeft de communicatie binnen in het museum en op alle andere kanalen een eenduidige look & feel.
En dat een hoop oude keien zeker niet stoffig hoeven te zijn, zie je terug in de frisse grafische stijl!

DOEL

Ervaren hoe de hunebedbouwers leefden en woonden

INVULLING

Interactieve tentoonstelling geschikt voor jong en oud, plus nieuw logo en huisstijl

THEMA

Historie, cultuurhistorie

Projecten

Ritme van het Leven

Ritme van het Leven

Bezoekers - jong, oud, gelovig, ongelovig, Oldenzalers én niet-Oldenzalers - ontdekken in Museum De Pelgrim wat hun persoonlijke ritme van het leven is en waar hun eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen eigenlijk vandaan komen.

De perfecte Match

De perfecte Match

Een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit het Hannemahuis ontmoeten elkaar. Wij zorgden voor een intieme ontmoeting…

Open Kaart

Open Kaart

In “Open Kaart– van atlas tot streetmap” in het Allard Pierson maak je een ware tijdreis door zeven eeuwen en werp je een blik in de toekomst. Ze nemen je mee op reis: naar andere tijden, naar plekken waar je nog nooit geweest bent, naar historie waar je geen weet van had.