Naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland. Maar wat betekenen die stenen eigenlijk en hoe kwamen ze daar?
Op de begane grond van het Hunebedcentrum stappen bezoekers in een levensecht diorama met bijpassende geluiden en wanen zij zich direct in de prehistorie. Aan de hand van interactives maakt het publiek kennis met de hunebedbewoners. Niet alleen hoe ze woonden en leefden, maar ook hoe ze geloofden en rouwden. Een quiz bij elk diorama test de (opgedane) kennis over het leven van de hunebedbouwers.
Boven realiseerden we een science centre-achtige opstelling waar jong en oud zelf aan de slag kan met het verbeteren van eigen hunebedskills: bouw een eigen hunebed, ga eten verzamelen in het bos en stel een maaltijd samen. Ook kan men hier de scherven van een trechterbeker in elkaar zetten en de dieren uit de prehistorie op de juiste plek van het erf plaatsen. Een veelheid aan doe-dingen!
Het lab tenslotte biedt mogelijkheid om zelf archeologische opgravingen te onderzoeken en andere hunebedden en opgravingen in vogelvlucht te bezoeken.
Ervaren hoe de hunebedbouwers leefden en woonden
Interactieve tentoonstelling geschikt voor jong en oud, plus nieuw logo en huisstijl
Historie, cultuurhistorie
Je bent van harte welkom in het kleine huisje van ijzerhandelaar Levie en zijn vrouw Naatje. Zij maken zich op deze vrijdagavond in 1916 klaar voor Sjabbat, samen met hun dochter en twee zonen. Terwijl de tafel is gedekt, bereidt ieder gezinslid zich op eigen wijze voor op deze wekelijkse familiebijeenkomst in hun sfeervolle huis.