Delft is de stad waar Vermeer zijn leven lang woonde en werkte. Op steenworp afstand van Museum Prinsenhof ligt de locatie waar hij het ‘Het Straatje van Vermeer’ schilderde. Dat wil zeggen… men is al sinds 1921 op zoek naar de exacte plek. Dit gegeven is hét vertrekpunt van de tijdelijke tentoonstelling.
Stap voor stap nemen we bezoekers mee in het onderzoek en de bestaande theorieën over de plek van Het Straatje. Deze zoektocht hebben we ruimtelijk vertaald naar een labyrintopstelling. Hoe verder de zoektocht vordert, hoe meer informatie en meningen men tot zich kan nemen. Uiteindelijk is het aan de bezoeker zelf om zijn conclusie te trekken.
De apotheose van de zoektocht is het beroemde kunstwerk in het echt te mogen aanschouwen. Daarna kan men aan de hand van een app de binnenstad van Delft verkennen, langs 20 locaties die met het leven van Vermeer en Het Straatje zijn verbonden.
Een beroemd kunstwerk op toegankelijke wijze presenteren zodat ook niet-kunstliefhebbers zich aangesproken voelen
Het verhaal achter één kunstwerk tot leven brengen met een verhalende en theatrale aanpak
Kunst, kunstgeschiedenis, Delft, Vermeer
Astronauten maken regelmatig een ruimtewandeling om het ruimtestation te onderhouden of om reparaties uit te voeren. De European Robotic Arm (ERA) helpt astronauten hierbij. Wij ontwierpen een interactieve tentoonstelling waarbij een testmodel van de ERA in context werd geplaatst.
Perspekt maakte een multifunctionele plek, in een luxe art deco stijl, waar de historische schatten van het museum te zien zijn. De rond gemaakte ruimte, in een Koninklijk Marine blauwe kleur, is daarbij ook geschikt voor diverse events. Een 'Captains dinner' kan hier plaatsvinden, passend bij de ontvangsten van de Koninklijke Marine.