Sluit spel X

Rijksmuseum van Oudheden: Dorestad

Voor het Rijksmuseum van Oudheden maakten we een tentoonstelling over Dorestad; de metropool van de vroege middeleeuwen. Er zijn ontzettend veel vondsten uit die tijd, maar zeker weten hoe het eruit heeft gezien dat doen we niet. We hebben er daarom voor gekozen om alleen te suggereren en niet te benoemen. Over de huizen projecteerden we schimmen van mensen en er werd gemurmel zoals je dat hoort op een drukke handelsplaats afgespeeld. Dit prikkelde de fantasie en energie van bezoekers.

Wapens, sieraden, gebruiksvoorwerpen en gouden munten die over de hele wereld teruggevonden zijn. De veelheid van vondsten vroeg om een simpele context: duidelijke vormen, kleuren en belichting. Naast de objecten waren er ook spellen, denk bijvoorbeeld aan puzzel in de vorm van een pot die je zelf in elkaar kan zetten met keramieken stukken of aan botjes die je onder je schoenen kan binden om te schaatsen door de ruimte.

Hoe maak je archeologie spannend en aansprekend voor kinderen? Door het slim te verpakken! De spellen en de educatieve lijn door het museum waren duidelijk aangegeven met eigen tekens. Door de spellen educatief te maken en in het ontwerp gebruik te maken van sprekende kleuren was het niet alleen interessant, maar ook hartstikke leuk!

Relatie

Rijksmuseum van Oudheden

DOEL

Veelheid aan archeologische vondsten op een verhalende manier presenteren

INVULLING

Duidelijke en sferische vormgeving die te raden houdt, met interactieve spellen

THEMA

Archeologie, middeleeuwen

Projecten

Ritme van het Leven

Ritme van het Leven

Bezoekers - jong, oud, gelovig, ongelovig, Oldenzalers én niet-Oldenzalers - ontdekken in Museum De Pelgrim wat hun persoonlijke ritme van het leven is en waar hun eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen eigenlijk vandaan komen.

De perfecte Match

De perfecte Match

Een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit het Hannemahuis ontmoeten elkaar. Wij zorgden voor een intieme ontmoeting…

Open Kaart

Open Kaart

In “Open Kaart– van atlas tot streetmap” in het Allard Pierson maak je een ware tijdreis door zeven eeuwen en werp je een blik in de toekomst. Ze nemen je mee op reis: naar andere tijden, naar plekken waar je nog nooit geweest bent, naar historie waar je geen weet van had.