De stormvloed van 1916: zestien doden, ingestorte huizen, schepen door de straten en bergen afval. Om bewustwording te creëren dat veilig wonen niet vanzelfsprekend is en dat we moeten blijven samenwerken aan een veilige omgeving, herdenken het Zuiderzeemuseum en HHNK (hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) dit in 2016 met de watersnoodstraat.
We bouwden zonder uitgebreide ontwerpfase, maar in een situationele en theatrale aanpak de ramp tot in detail na. Je loopt over steigers en langs zwaar beschadigde woningen. Drijvende voorraden, klapperende deuren, beschadigde dagen, kapotte meubels en rottende vis, aangespoeld vanuit de Zuiderzee. Een boerin en vissersvrouw vertellen over de impact en gevolgen van de watersnoodramp.
Waterbewustzijn en herinneren watersnoodramp 1916
Belevingsgerichte presentatie om 'het gevoel van' op te roepen bij bezoekers
Water(management), geschiedenis
Je bent van harte welkom in het kleine huisje van ijzerhandelaar Levie en zijn vrouw Naatje. Zij maken zich op deze vrijdagavond in 1916 klaar voor Sjabbat, samen met hun dochter en twee zonen. Terwijl de tafel is gedekt, bereidt ieder gezinslid zich op eigen wijze voor op deze wekelijkse familiebijeenkomst in hun sfeervolle huis.
No user is logged in.