Sluit spel X

Het drukke leven van een vissersvrouw

Hoe laat je zien hoe het leven in het Zuiderzeegebied er zo’n 100 jaar geleden uitzag? Door theatrale effecten toe te voegen aan een realistische setting waardoor het lijkt dat de bewoners er nog wonen! Voor het Zuiderzeemuseum maken we het krappe huisje van vissersvrouw Grietje en haar gezin tot een beleving, waar zelfs de geur van ’s nachts gepelde garnalen en de kool op het vuur bijdragen aan de totaalervaring.

Je wordt verwelkomd door Grietje, in de vorm van een lifesize AV. Je loopt het kleine, volle huisje binnen waar zij met haar vier kinderen en haar moeder woont. De was hangt er nog. De tafel staat gedekt. Zie je daar een muis weg rennen? Oma ligt hoor- en zichtbaar te slapen in de bedstee. Je ruikt kolen, garnalen. En, loopt er nou iemand op zolder? Zo wordt het niet alleen een museumbezoek, maar een échte ervaring die je lang bijblijft.

Relatie

Zuiderzeemuseum

DOEL

Op een scenografische manier laten ervaren hoe het leven in het Zuiderzeegebied er in 1919 uit zag

INVULLING

Een invoelbaar verhaal vertellen met theatrale effecten in een realistische scenografie

THEMA

Zuiderzee, geschiedenis en haar mensen

Projecten

Bekijk topstukken met een andere blik
Fotografie: Monique Kooijmans

Bekijk topstukken met een andere blik

Hoe presenteer je topstukken uit de Nederlandse democratie, veelal van papier, op zo’n manier dat het gaat leven en je je realiseert hoe belangrijk de stukken inhoudelijk zijn voor de huidige Nederlandse samenleving? Voor het Nationaal Archief vonden we de juiste balans!

Oranjegekte bij Helden aan de bal
Fotografie: Wim de Knegt | Vidiphoto

Oranjegekte bij Helden aan de bal

Voor het Nederlands Openluchtmuseum ontwierpen we op slimme wijze (binnen korte tijd, met moeilijke logistiek, in een pand met aandachtspunten en helder budget) een 7 zalen tellende tentoonstelling die het verhaal van de Nederlandse voetbalgeschiedenis vertelt.

Duurzaam tentoonstellingsontwerp

Duurzaam tentoonstellingsontwerp

Het Noord-Hollands Archief vroeg Perspekt voor een concept, ontwerp en de realisatie van een zomertentoonstelling. Een duurzaam tentoonstellingsontwerp met onderdelen die gemakkelijk te verplaatsen en hergebruiken zijn, was het resultaat.