Sluit spel X

Projecten

In de afgelopen 50 jaar hebben we de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. Zowel voor theater, televisie, musea, events, bezoekerscentra als voor alles dat daar nog tussen zit.

Iran: Bakermat van de beschaving
Fotografie: Sake Elzinga

Iran: Bakermat van de beschaving

De tentoonstelling in het Drents museum waarbij je als bezoeker mee wordt genomen naar een Iraanse bazaar door de vormgeving en uniek gebruik van materialen. Groot succes bij publiek én bij vakjury: genomineerd voor een Global Fine Art Award!

COMM, Museum voor Communicatie
Fotografie: DigiDaan

COMM, Museum voor Communicatie

Het pand van COMM aan de Zeestraat in Den Haag, het vroegere PTT museum, was ooit het allereerste warenhuis van Nederland. Met dat uitgangspunt hebben we een functioneel concept gemaakt waar de bezoeker zich in een ‘warenhuis van communicatie’ waant.

The Great Liao
Fotografie: DigiDaan

The Great Liao

The Great Liao, tentoonstelling over een klein nomadenvolk dat uitgroeit tot een supermacht in Azië. De korte intensieve samenwerking met het Drents Museum leidt tot een spraakmakend geheel! Plus een Global Fine Art Award nominatie.

Watersnoodstraat

Watersnoodstraat

Honderd jaar na de laatste grote overstroming van het Zuiderzeegebied wordt het Zuiderzeemuseum wederom overspoeld. De ‘Watersnoodstraat’ in het buitenmuseum laat je ervaren hoe zo’n rampgebied voelt, ruikt, oogt en klinkt een paar dagen na het doorbreken van de dijken.

Een grenzeloos conflict

Een grenzeloos conflict

Een eigen initiatief! Om te belichten dat de Tweede Wereldoorlog daadwerkelijk een wereldwijde oorlog was bedachten we een onafhankelijke en reizende tentoonstelling.

Westerstraat, komen en gaan in de Jordaan

Westerstraat, komen en gaan in de Jordaan

Vanuit onze unieke oorsprong in technisch theater verstaan we de kunst van ensceneringen. In dit project hebben we de integratie van mensen, objecten, licht, geluid, geur, tekst, AV, foto, interactives en hands-ons met liefde ingezet.

Sexy Ceramics

Sexy Ceramics

Sexy Ceramics is een zinderende tentoonstelling over erotiek en keramiek. De sensualiteit druipt van de klei af, zowel in vorm, materiaal als beeld.

NIEUW! 200 jaar innovatie en ambacht

NIEUW! 200 jaar innovatie en ambacht

Wat 40 jaar geleden begon als het oude pakhuis van Douwe Egberts, is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk museumcomplex. In opdracht van Museum Joure schreven we een masterplan om het museum opnieuw te positioneren.

Bezoekerscentrum Terra Morra

Bezoekerscentrum Terra Morra

Bij de herinrichting van informatiecentrum Terra Morra nemen we de bezoekers mee in een interactieve presentatie. Het startpunt van de beleving van vesting Bourtange, zowel binnen als buiten.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep

Voor bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ontwikkelden we een masterplan met groeimogelijkheid, zodat opdrachtgever PWN stapsgewijs verandering kan doorvoeren.

NEMO 'Wonder of Wetenschap'

NEMO 'Wonder of Wetenschap'

De tentoonstelling ‘Wonder of wetenschap’ is met name gericht op kinderen van 7 tot 14 jaar en behandelt natuurwetenschappelijke fenomenen. We kozen voor een contextvormende omgeving waarbinnen de specifieke NEMO-exhibits passen.

Rabo Museum

Rabo Museum

Voor de Rabobank is het waardevolle verleden de basis voor de toekomst. In het Rabo Museum, ondergebracht in de voormalige effectenkluis van Rabobank Nederland in Utrecht, houdt men de geschiedenis levend als essentieel onderdeel van de communicatie met stakeholders.

Kasteel De Keverberg

Kasteel De Keverberg

Bij renovatie van het rijksmonument Kasteel De Keverberg is een combinatie gemaakt van oud en nieuw. Met het concept ‘scherven uit het verleden’ vertaalden we dit door naar inrichtingselementen en presentatie.

Het Begin van Gin

Het Begin van Gin

Gin is hot! Maar waar komt gin vandaan? Wat is de relatie tussen gin en jenever? En wat bepaalt die typische smaak van gin eigenlijk? Deze vragen en meer beantwoorden we in de tentoonstelling Het Begin van Gin.

Hofplein Theater Rotterdam

Hofplein Theater Rotterdam

De roots van Perspekt, opgericht in 1969, liggen in het theater. Theater Hofplein is op dit gebied onze trouwste opdrachtgever. Als sinds 1987 ontwerpen we decors voor haar jeugdige cast en kijkers.

Kleur bekennen

Kleur bekennen

Kleding is onlosmakelijk verbonden met je identiteit. Dat laten we zien in deze presentatie waar traditionele Nederlandse streekdracht en de historische en hedendaagse Surinaamse kotomisi’s elkaar ontmoeten.

Brughuis ex-Hr.Ms. De Ruijter

Brughuis ex-Hr.Ms. De Ruijter

Voorheen was dit imposante stuk erfgoed alleen van de buitenkant te bezichtigen, maar sinds 2009 is het brughuis van het voormalige geleidewapenfregat Hr.Ms. De Ruyter open voor publiek. Hiermee is het Marinemuseum een belevingsattractie rijker.

Bezoekerscentrum De Tapuit

Bezoekerscentrum De Tapuit

Bezoekerscentrum De Tapuit is voor publiek het startpunt van een bezoek aan Meijendel en de andere duingebieden die Dunea beheert. We creëerden een huiskamersfeer met balans tussen rust en actie.

Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal

Op de plek waar Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen ontving, kunnen onderwijsgroepen nu zelf de digitale penseel ter hand nemen en hun kunstwerk presenteren in de digitale galerij.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen is geheel volgens groene principes gerealiseerd. Een tijdloos ontwerp tot stand gekomen met natuurlijke en duurzame materialen kenmerken de vaste tentoonstelling.

Vermeer komt thuis

Vermeer komt thuis

Met de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ brengt Museum Prinsenhof Delft het bekende doek ‘Het Straatje van Vermeer’ letterlijk terug naar huis, voor het eerst in ruim zestig jaar.

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel

De avonturen van Toto, Sassa, Koning Koos en zeehondje Finnie spelen zich - zowel op tv als in theater - af in decors van Perspekt.