Sluit spel X

Projecten

In de afgelopen 50 jaar hebben we de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. Zowel voor theater, televisie, musea, events, bezoekerscentra als voor alles dat daar nog tussen zit.

Sjabbat in Enkhuizen
Fotografie: Merike Frese

Sjabbat in Enkhuizen

Je bent van harte welkom in het kleine huisje van ijzerhandelaar Levie en zijn vrouw Naatje. Zij maken zich op deze vrijdagavond in 1916 klaar voor Sjabbat, samen met hun dochter en twee zonen. Terwijl de tafel is gedekt, bereidt ieder gezinslid zich op eigen wijze voor op deze wekelijkse familiebijeenkomst in hun sfeervolle huis.

Ritme van het Leven

Ritme van het Leven

Bezoekers - jong, oud, gelovig, ongelovig, Oldenzalers én niet-Oldenzalers - ontdekken in Museum De Pelgrim wat hun persoonlijke ritme van het leven is en waar hun eigen tradities, gewoonten, vieringen en rituelen eigenlijk vandaan komen.

De perfecte Match

De perfecte Match

Een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit het Hannemahuis ontmoeten elkaar. Wij zorgden voor een intieme ontmoeting…

Open Kaart

Open Kaart

In “Open Kaart– van atlas tot streetmap” in het Allard Pierson maak je een ware tijdreis door zeven eeuwen en werp je een blik in de toekomst. Ze nemen je mee op reis: naar andere tijden, naar plekken waar je nog nooit geweest bent, naar historie waar je geen weet van had.

Van Imago naar Identiteit
Fotografie: Sake Elzinga

Van Imago naar Identiteit

‘Viva La Frida’ geeft een unieke inkijk in het leven van Frida Kahlo. Niet alleen concept en ontwerp van de tentoonstelling zijn van onze hand; ook de inleidende film, die op ons initiatief is toegevoegd.

Macht, 800 jaar Binnenhof
Fotografie: Kim Verkade & Gerrit Schreurs

Macht, 800 jaar Binnenhof

Ontmoet onze nieuwe minister-president!

In 'Macht, 800 jaar Binnenhof' beelden we 4 thema's in diverse media en met betekenisvolle collectie uit. En, vanuit allerlei perspectieven, onder andere de toekomst. Want: vanuit de toekomst zie je meer.

Collectie met context
Fotografie: Moetwil en Van Dijk

Collectie met context

Voor én met Ecomare (Texel) ontwikkelden we de vaste tentoonstelling Wonderlijk Wad. Deze valt het beste te omschrijven als een ontdekkingstocht langs de Waddenzee waar we natuur(historische) collectie met science center trekjes tonen.

Cultuur onder Vuur

Cultuur onder Vuur

In Cultuur onder Vuur, een tijdelijke tentoonstelling op Slot Loevestein, vertellen we het verhaal over de bescherming van ons cultureel erfgoed gedurende gewapende conflicten. In de Tweede Wereldoorlog diende Slot Loevestein zelf als een van de schuilplekken voor kunst en erfgoed.

32.000 verhalen en zeven seizoenen
Fotografie: DigiDaan

32.000 verhalen en zeven seizoenen

Het vernieuwde Nationaal Monument Kamp Vught maakt de Tweede Wereldoorlog invoelbaar voor een breed publiek. De strategische opbouw en gelaagdheid brengt het onderwerp dichtbij. Het wordt een persoonlijke referentie, waarbij de bezoeker een tijdloos bewustzijn krijgt van waar de mens toe in staat is.

Een zee vol verhalen
Fotografie: Erik Hesmerg

Een zee vol verhalen

Voor bewoners rondom de Zuiderzee was water vriend én vijand tegelijk. De komst van de Afsluitdijk veranderde hun leven. Aan de hand van persoonlijke verhalen van bewoners (toen en nu), verschillende perspectieven, collectie en theatrale effecten maken we dat leven invoelbaar.

Schuilt er een hunebedbouwer in jou?

Schuilt er een hunebedbouwer in jou?

In het Hunebedcentrum laten we bezoekers ervaren en beleven hoe hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden, woonden en geloofden Plus: hun skills om te overleven in die tijd worden ook direct getest. Leuk voor jong en oud!

Unieke kijk in de fabriek

Unieke kijk in de fabriek

Aan de hand van een aantrekkelijke Visitor Experience geven we zakenrelaties inzicht in het state-of-the-art productieproces in de fabriek van Nutricia Early Life Nutrition.

Bekijk topstukken met een andere blik
Fotografie: Monique Kooijmans

Bekijk topstukken met een andere blik

Hoe presenteer je - veelal papieren - topstukken uit de Nederlandse democratie op zo’n manier dat het gaat leven en je je realiseert hoe belangrijk die stukken inhoudelijk zijn voor de huidige Nederlandse samenleving? Voor het Nationaal Archief vonden we de juiste balans!

Growing the future

Growing the future

Voor het World Horti Center vertaalden we de corporate story in een set aan ruimtelijke uitgangspunten voor de realisatie van inrichtingszaken en andere uitingsvormen, nu en naar de toekomst toe.

Het drukke leven van een vissersvrouw
Fotografie: Monique Kooijmans

Het drukke leven van een vissersvrouw

In plaats van een verhaal vertellen met tekst, spelen we liever in op alle zintuigen. Voor het Zuiderzeemuseum maakten we het krappe huisje van vissersvrouw Grietje en haar gezin tot een ware beleving, waar zelfs de geuren kloppen!

Let's do it together!

Let's do it together!

De Autisme Experience zal op een laagdrempelige manier kennis geven over en inzicht bieden in de beleving van autisme, voor familieleden, scholen of andere partijen. Een uniek concept over een belangrijk onderwerp voor heel veel mensen. Help jij ons dit project te realiseren?

Iran: Bakermat van de beschaving
Fotografie: Sake Elzinga

Iran: Bakermat van de beschaving

De tentoonstelling in het Drents museum waarbij je door de vormgeving en uniek gebruik van materialen mee wordt genomen naar een Iraanse bazaar.
Groot succes bij publiek én bij vakjury: winnaar van een Global Fine Art Award en de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019!

Een warenhuis van communicatie
Fotografie: DigiDaan

Een warenhuis van communicatie

Het pand van Beeld en Geluid Den Haag aan de Zeestraat, het vroegere PTT museum, was ooit het allereerste warenhuis van Nederland. Met dat uitgangspunt hebben we een functioneel concept gemaakt waar de bezoeker zich in een ‘warenhuis van communicatie’ waant.

Ontdek Rotterdam

Ontdek Rotterdam

In Rotterdam Discovery, het visitor center van Rotterdam Partners, krijg je niet alleen informatie over de stad en haar partners, maar ervaar je dankzij slim gebruik van middelen en materialen de verschillende kanten van de Maasstad.

Word treintechnicus in het Techlab!
Fotografie: DigiDaan

Word treintechnicus in het Techlab!

Met het Techlab maakten we een vertaalslag van complexe technische informatie naar behapbare uitleg door middel van activiteiten. We laten zien waar Perspekt ijzersterk in is: technisch ontwerp van exhibits en dat vervolgens hufterproof realiseren.

Interactief Captain’s dinner

Interactief Captain’s dinner

Om het gerestaureerde schip de Schorpioen een actievere functie te geven voor het publiek van het Marinemuseum, bedachten we een interactief theater diner: het Captain’s Dinner. Door alle zintuigen live aan te spreken tijdens een mooi verhaal, creëer je de meest complete (en spannende) ervaring.

Duurzaam tentoonstellings- ontwerp
Fotografie: Monique Kooijmans

Duurzaam tentoonstellings- ontwerp

Het Noord-Hollands Archief vroeg ons voor concept, ontwerp en realisatie van een zomertentoonstelling. Een duurzaam tentoonstellingsontwerp met onderdelen die gemakkelijk te verplaatsen en te hergebruiken zijn, was het resultaat.

Oranjegekte bij Helden aan de bal
Fotografie: Wim de Knegt | Vidiphoto

Oranjegekte bij Helden aan de bal

Voor het Nederlands Openluchtmuseum ontwierpen we op slimme wijze (binnen korte tijd, met moeilijke logistiek, in een pand met aandachtspunten en helder budget) een 7 zalen tellende tentoonstelling die het verhaal van de Nederlandse voetbalgeschiedenis vertelt.

Het karakter van Flevoland

Het karakter van Flevoland

We gebruiken onze sterke strategische visie en conceptkracht graag voor veel verschillende projecten. Zo bedachten we voor de provincie Flevoland een concept gebaseerd op gebiedsontwikkeling, waarbij we ook keken naar de concrete haalbaarheid over de jaren. Geen mooi onuitvoerbaar plan dus…

Maak een reis rondom de Zuiderzee
Fotografie: Frank Bedijs

Maak een reis rondom de Zuiderzee

Voor het Zuiderzeemuseum ontwikkelden we een permanente wisseltentoonstelling, waarbij het museum de komende jaren op een eenvoudige manier deelpresentaties kan veranderen. Interactieve opstellingen, persoonlijke verhalen en prachtige topstukken binnen één duurzaam ontwerp!

Strak voor het NLR
Fotografie: Martijn de Vries

Strak voor het NLR

Voor het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium zijn we aan de slag gegaan met een permanent tijdelijke tentoonstelling, waar de combinatie van strakke lijnen, veel wit en het monumentale pand een krachtige combinatie vormen.

Rijksmuseum van Oudheden: Dorestad

Rijksmuseum van Oudheden: Dorestad

Hoe maak je archeologie spannend en aansprekend voor kinderen? Door het slim te verpakken! Voor het Rijksmuseum van Oudheden maakten we een tentoonstelling over Dorestad; de metropool van de vroege middeleeuwen.

Evolutietheorie van Darwin
Fotografie: DigiDaan

Evolutietheorie van Darwin

Dankzij een science center aanpak, opgezette dieren en interactieve spellen hebben we complexe informatie behapbaar gemaakt voor oude én jonge bezoekers van het Universiteitsmuseum.

The Great Liao
Fotografie: DigiDaan

The Great Liao

The Great Liao, tentoonstelling over een klein nomadenvolk dat uitgroeit tot een supermacht in Azië. De korte intensieve samenwerking met het Drents Museum leidt tot een spraakmakend geheel! Plus een Global Fine Art Award nominatie.

Watersnoodstraat

Watersnoodstraat

Honderd jaar na de laatste grote overstroming van het Zuiderzeegebied wordt het Zuiderzeemuseum wederom overspoeld. De ‘Watersnoodstraat’ in het buitenmuseum laat je ervaren hoe zo’n rampgebied voelt, ruikt, oogt en klinkt een paar dagen na het doorbreken van de dijken.

Een grenzeloos conflict

Een grenzeloos conflict

Een eigen initiatief! Om te belichten dat de Tweede Wereldoorlog daadwerkelijk een wereldwijde oorlog was bedachten we een onafhankelijke en reizende tentoonstelling.

Komen en gaan in de Jordaan

Komen en gaan in de Jordaan

Vanuit onze unieke oorsprong in technisch theater verstaan we de kunst van ensceneringen. In dit project hebben we de integratie van mensen, objecten, licht, geluid, geur, tekst, AV, foto, interactives en hands-ons met liefde ingezet.

Sexy Ceramics

Sexy Ceramics

Sexy Ceramics is een zinderende tentoonstelling over erotiek en keramiek. De sensualiteit druipt van de klei af, zowel in vorm, materiaal als beeld.

NIEUW! 200 jaar innovatie en ambacht

NIEUW! 200 jaar innovatie en ambacht

Wat 40 jaar geleden begon als het oude pakhuis van Douwe Egberts, is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk museumcomplex. In opdracht van Museum Joure schreven we een masterplan om het museum opnieuw te positioneren.

Bezoekerscentrum Terra Morra

Bezoekerscentrum Terra Morra

Bij de herinrichting van informatiecentrum Terra Morra nemen we de bezoekers mee in een interactieve presentatie. Het startpunt van de beleving van vesting Bourtange, zowel binnen als buiten.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep

Voor bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ontwikkelden we een masterplan met groeimogelijkheid, zodat opdrachtgever PWN stapsgewijs verandering kan doorvoeren.

NEMO 'Wonder of Wetenschap'

NEMO 'Wonder of Wetenschap'

De tentoonstelling ‘Wonder of wetenschap’ is met name gericht op kinderen van 7 tot 14 jaar en behandelt natuurwetenschappelijke fenomenen. We kozen voor een contextvormende omgeving waarbinnen de specifieke NEMO-exhibits passen.

Rabo Museum

Rabo Museum

Voor de Rabobank is het waardevolle verleden de basis voor de toekomst. In het Rabo Museum, ondergebracht in de voormalige effectenkluis van Rabobank Nederland in Utrecht, houdt men de geschiedenis levend als essentieel onderdeel van de communicatie met stakeholders.

Kasteel De Keverberg

Kasteel De Keverberg

Bij renovatie van het rijksmonument Kasteel De Keverberg is een combinatie gemaakt van oud en nieuw. Met het concept ‘scherven uit het verleden’ vertaalden we dit door naar inrichtingselementen en presentatie.

Het Begin van Gin

Het Begin van Gin

Gin is hot! Maar waar komt gin vandaan? Wat is de relatie tussen gin en jenever? En wat bepaalt die typische smaak van gin eigenlijk? Deze vragen en meer beantwoorden we in de tentoonstelling Het Begin van Gin.

Hofplein Theater Rotterdam

Hofplein Theater Rotterdam

De roots van Perspekt, opgericht in 1969, liggen in het theater. Theater Hofplein is op dit gebied onze trouwste opdrachtgever. Als sinds 1987 ontwerpen we decors voor haar jeugdige cast en kijkers.

Kleur bekennen

Kleur bekennen

Kleding is onlosmakelijk verbonden met je identiteit. Dat laten we zien in deze presentatie waar traditionele Nederlandse streekdracht en de historische en hedendaagse Surinaamse kotomisi’s elkaar ontmoeten.

Brughuis ex-Hr.Ms. De Ruijter

Brughuis ex-Hr.Ms. De Ruijter

Voorheen was dit imposante stuk erfgoed alleen van de buitenkant te bezichtigen, maar sinds 2009 is het brughuis van het voormalige geleidewapenfregat Hr.Ms. De Ruyter open voor publiek. Hiermee is het Marinemuseum een belevingsattractie rijker.

Bezoekerscentrum De Tapuit

Bezoekerscentrum De Tapuit

Bezoekerscentrum De Tapuit is voor publiek het startpunt van een bezoek aan Meijendel en de andere duingebieden die Dunea beheert. We creëerden een huiskamersfeer met balans tussen rust en actie.

Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal

Op de plek waar Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen ontving, kunnen onderwijsgroepen nu zelf de digitale penseel ter hand nemen en hun kunstwerk presenteren in de digitale galerij.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen is geheel volgens groene principes gerealiseerd. Een tijdloos ontwerp tot stand gekomen met natuurlijke en duurzame materialen kenmerken de vaste tentoonstelling.

Vermeer komt thuis

Vermeer komt thuis

Met de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ brengt Museum Prinsenhof Delft het bekende doek ‘Het Straatje van Vermeer’ letterlijk terug naar huis, voor het eerst in ruim zestig jaar.

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel

De avonturen van Toto, Sassa, Koning Koos en zeehondje Finnie spelen zich - zowel op tv als in theater - af in decors van Perspekt.