Daarnaast zijn er allerlei evenementen in en buiten ANNO (met de ANNO-bus). Een uniek concept op een geweldige plek, met heerlijk café en tuin, pal onder de Peperbus.
Het ziet er bovendien ook echt fijn uit. Het mooie van het feit dat we alles mogen ontwikkelen, is dat er zowel inhoudelijk als qua vorm en media een duidelijke familiare lijn is ontstaan.
Een groot deel van ANNO is gratis te bezoeken. Het Drostenhuis, geheel gerenoveerd, met een AR-toevoeging is betaald, but worth it.
We zijn benieuwd wat je er van vindt!
De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.
Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.
Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.
De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.
Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.
Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen – zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.