Sluit spel X

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Het Veenpark in Drenthe vertelt het verhaal van het veen, over hoe de mensen leefden en werkten. De overstap van veen naar andere beschikbare energiebronnen ging in de vorige eeuw eigenlijk te langzaam. Nu bevinden we ons in een vergelijkbare situatie. Met EnergieRijk inspireren we bezoekers op speelse wijze om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu.

Het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn is de basis voor de gekozen thema’s consumeren, vervoer en wonen in het museum. Babette is grondlegger van Think Big Act Now, een organisatie die laat zien dat iedereen een enorme impact heeft op o.a. energietransitie.

We vinden het onze maatschappelijke plicht om onze kennis en expertise in te zetten om dit soort noodzakelijke transities positief te beïnvloeden. EnergieRijk heeft geen belerende intentie. We stellen vooral vragen en willen bezoekers inspireren om met een andere blik naar hun omgeving te kijken en ze te laten zien dat je zelf meer macht en invloed hebt op duurzame keuzes dan je misschien denkt.

Recente updates

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.

In de ban van... onze vaste achterban

In de ban van... onze vaste achterban

De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.

Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen”

– George Bernard Shaw

Speelgoedmuseum Kinderwereld heet vanaf nu Speelgoedmuseum Roden en gaat een nieuwe koers varen. Wij helpen hen daarbij. De nieuwe huisstijl en het masterplan zijn inmiddels gepresenteerd.
Hierin beschrijven en verbeelden we hoe we komen tot een inhoudelijk en fysiek toekomstbestendig museum.