Het blijkt een match made in heaven: het Drents Museum en Perspekt Studio’s. Niet alleen bij het publiek is de samenwerking een groot succes (in één week ruim 7600 bezoekers!), maar ook bij andere creatieve professionals is het werk niet onopgemerkt gebleven. Na de tentoonstelling ‘The Great Liao’ van afgelopen jaar, is nu ‘Iran: Bakermat van de beschaving’ genomineerd voor een Global Fine Art Award! Dat een bureau en museum samen twee keer achter elkaar een nominatie in de wacht slepen is niet eerder voorgekomen en maakt beide partijen ontzettend trots!
De internationale prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan de tentoonstellingen die het hoogst scoren op ontwerp, context, leerzaamheid en publieksbereik. Met musea uit o.a. New York, Parijs, Berlijn en Shanghai als concurrenten valt een museum uit Assen zeker op in de lijst met genomineerden. De uitreiking vindt plaats tijdens het Global Fine Art Awards gala in New York op 12 maart 2019, dus of de prijs ook daadwerkelijk mee naar Nederland komt, is nog even afwachten!
‘Who Cares’ is geopend!
Deze tentoonstelling in Museum van de Geest, locatie Amsterdam, is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Leven in oorlog is voor iedereen verschrikkelijk. Maar hoe was het gesteld met mensen binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog? De tentoonstelling – te zien tot 1 december 2024 – vertelt de verhalen over wanhoop, veerkracht, angst en volharding.
De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ in het Drents Museum is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. Het is een eer dat de vakjury de door ons ontworpen tentoonstelling bij de beste 10 heeft geselecteerd. Maar het uiteindelijke woord is aan het publiek. En het publiek raken is ons hoogste doel.
Gun jij ons de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022?
Breng dan hier je stem uit.*
*Met je stem maak je kans op een culturele reis voor 2 personen!
Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.
Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen – zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.