De indrukwekkende tentoonstelling ‘Iran, Bakermat van de beschaving’ in het Drents Museum in Assen won de tweede editie van de publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Onze tentoonstelling is de publiekslieveling. Dit beantwoordt ons hoogste doel: het publiek raken met ons werk.
Het publiek heeft de winnaar gekozen uit een door een vakjury samengestelde top 10 van tentoonstellingen op het gebied van kunst, erfgoed en design. De vakjury zocht bij het samenstellen van de top 10 naar tentoonstellingen met een verrassende invalshoek. De andere kanshebbers waren o.a. ‘Studio Drift: Coded Nature’ in Stedelijk Museum Amsterdam, ‘Nederland-Bauhaus’ in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, ‘Erwin Olaf’ in Gemeentemuseum Den Haag en ‘Hockney-Van Gogh’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam.
De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.
Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.
‘Who Cares’ is geopend!
Deze tentoonstelling in Museum van de Geest, locatie Amsterdam, is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Leven in oorlog is voor iedereen verschrikkelijk. Maar hoe was het gesteld met mensen binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog? De tentoonstelling – te zien tot 1 december 2024 – vertelt de verhalen over wanhoop, veerkracht, angst en volharding.
Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.
Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen – zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.