Sluit spel X

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Spelen is goed voor fysiek en psychische gesteldheid, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van o.a. Stuart Brown. Het vergroot je weerbaarheid, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Het leert samenwerken. En geeft plezier.

Spelen is serieus leuk. Spelen kan zo maar eens helpen in deze transitietijden, waarin we op zoek moeten naar andere manieren, om anders tegen liggende vraagstukken aan te kijken. Deze boodschap is actueel en relevant, voor mensen van alle leeftijden.

In het nieuwe Speelgoedmuseum zoek je aan de hand van 8 speeltypes uit hoe jij als kind bent of was. Ben/was jij een grappenmaker, een verhalenverteller? Of meer een onderzoeker of regelaar? Op basis van jouw type word je door het museum geleid, met veel hands-on spellen en de collectie die echt tot zijn recht komt.

Het masterplan kwam tot stand in samenwerking de Erfgoedkoepel, alle maatschappelijke organisaties en de grote groep vrijwilligers die blij zijn met de vernieuwing.

Met het plan hoopt het Speelgoedmuseum Roden de financiering te werven voor het nieuw gebouw, de verduurzaming van het monument en de totale ontwikkeling en inrichting van het museum.
Dat vinden we zinvol, zeker in Drenthe waar de toeristenaantallen blijven stijgen, maar het aantal topattracties niet.

Meer lezen? Check dit NOS-artikel.

Recente updates

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.

Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen –  zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.

In de ban van… nominatie

In de ban van… nominatie

De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ in het Drents Museum is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. Het is een eer dat de vakjury de door ons ontworpen tentoonstelling bij de beste 10 heeft geselecteerd. Maar het uiteindelijke woord is aan het publiek. En het publiek raken is ons hoogste doel.

Gun jij ons de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022?
Breng dan hier je stem uit.*

*Met je stem maak je kans op een culturele reis voor 2 personen!

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.