Sluit spel X

In de ban van… nominatie

Dieren vormen de rode draad in ons ontwerp. De vele diermotieven op de archeologische voorwerpen die er te zien zijn, het topcollectiestuk reliek met een houtfragment van de Ark van Noach én Mannes, de 6 meter hoge veelbesproken stationshond van Assen, vormden de inspiratiebron voor deze keuze. Tegen het decor van de tweetoppige berg de Ararat en de imposante dierfiguren neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op reis door de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië.

De bijna mythische sfeer en bijzondere collectie worden gewaardeerd door bezoekers met een 8,5. Enkele reacties uit het gastenboek: ‘Jullie hebben jezelf weer overtroffen’, ’Prachtig ingerichte tentoonstelling met indrukwekkende voorwerpen’, ‘Ik heb mezelf een groot geschenk gegeven door hier te zijn’ en ‘Dit bezoek voelt als een verrijking.’

Een prijzenwinnende samenwerking
Dat de samenwerking Perspekt en Drents Museum loont, blijkt wel. Eerder werden we met ‘The Great Liao’ genomineerd voor de Global Fine Art Awards, de Oscars binnen de museumbranche. En met ‘Iran: bakermat van de beschaving’ wisten we de nominaties voor de Global Fine Art Awards en de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs ook daadwerkelijk te verzilveren.

Recente updates

In de ban van... onze vaste achterban

In de ban van... onze vaste achterban

De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.

Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.

Openluchtmuseum nieuwe stijl

Openluchtmuseum nieuwe stijl

Op basis van ons masterplan wordt Het Veenpark in stappen een ‘Museum van Provinciaal Belang’ in Drenthe. De case van ‘het veen’ is razend actueel: het wijst ons op de manier waarop we nu omgaan met energie en het negeren van tekorten.

Op het park kijk je eerst een snelle film: wat is veen precies, hoe leefden en werkten de mensen en wat kunnen we leren van die tijd? In de huisjes in het dorp, met leuke leefscènes uit de jaren ’20 van de vorige eeuw met verdieping en doe-dingen, leer je de bewoners echt kennen.