Sluit spel X

In de ban van… nominatie

Dieren vormen de rode draad in ons ontwerp. De vele diermotieven op de archeologische voorwerpen die er te zien zijn, het topcollectiestuk reliek met een houtfragment van de Ark van Noach én Mannes, de 6 meter hoge veelbesproken stationshond van Assen, vormden de inspiratiebron voor deze keuze. Tegen het decor van de tweetoppige berg de Ararat en de imposante dierfiguren neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op reis door de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië.

De bijna mythische sfeer en bijzondere collectie worden gewaardeerd door bezoekers met een 8,5. Enkele reacties uit het gastenboek: ‘Jullie hebben jezelf weer overtroffen’, ’Prachtig ingerichte tentoonstelling met indrukwekkende voorwerpen’, ‘Ik heb mezelf een groot geschenk gegeven door hier te zijn’ en ‘Dit bezoek voelt als een verrijking.’

Een prijzenwinnende samenwerking
Dat de samenwerking Perspekt en Drents Museum loont, blijkt wel. Eerder werden we met ‘The Great Liao’ genomineerd voor de Global Fine Art Awards, de Oscars binnen de museumbranche. En met ‘Iran: bakermat van de beschaving’ wisten we de nominaties voor de Global Fine Art Awards en de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs ook daadwerkelijk te verzilveren.

Recente updates

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen”

– George Bernard Shaw

Speelgoedmuseum Kinderwereld heet vanaf nu Speelgoedmuseum Roden en gaat een nieuwe koers varen. Wij helpen hen daarbij. De nieuwe huisstijl en het masterplan zijn inmiddels gepresenteerd.
Hierin beschrijven en verbeelden we hoe we komen tot een inhoudelijk en fysiek toekomstbestendig museum.

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.

Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen –  zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.