Sluit spel X

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.

Nu volgt de internationale stemronde. Wij gunnen het fijne team van Nationaal Monument Kamp Vught deze wereldwijde eer en doen daarom een beroep op jou. Breng hier vóór 19 oktober je stem uit!

 

Recente updates

In de ban van... onze vaste achterban

In de ban van... onze vaste achterban

De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.

Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.

In de ban van… nominatie

In de ban van… nominatie

De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ in het Drents Museum is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. Het is een eer dat de vakjury de door ons ontworpen tentoonstelling bij de beste 10 heeft geselecteerd. Maar het uiteindelijke woord is aan het publiek. En het publiek raken is ons hoogste doel.

Gun jij ons de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022?
Breng dan hier je stem uit.*

*Met je stem maak je kans op een culturele reis voor 2 personen!

Openluchtmuseum nieuwe stijl

Openluchtmuseum nieuwe stijl

Op basis van ons masterplan wordt Het Veenpark in stappen een ‘Museum van Provinciaal Belang’ in Drenthe. De case van ‘het veen’ is razend actueel: het wijst ons op de manier waarop we nu omgaan met energie en het negeren van tekorten.

Op het park kijk je eerst een snelle film: wat is veen precies, hoe leefden en werkten de mensen en wat kunnen we leren van die tijd? In de huisjes in het dorp, met leuke leefscènes uit de jaren ’20 van de vorige eeuw met verdieping en doe-dingen, leer je de bewoners echt kennen.