Sluit spel X

Perspekt = bedrijfsbospartner

In onze ambitie om onze footprint te verkleinen, kwam de organisatie Trees for All op ons pad. Een erkende stichting die wereldwijd nieuwe bossen plant en herstelt, en mensen bewust maakt van het belang van bomen. Want bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.

Met onze donatie aan Trees for All zijn we ‘bedrijfsbospartner’ geworden en planten zij namens ons 1.250 bomen in Overijssel en 1.250 bomen in Ghana. Zo compenseren we onze CO2- uitstoot.

In alle eerlijkheid, het woord bedrijfsbospartner stond nog niet in ons woordenboek. Maar nu dragen we de ‘titel’ vol trots!

Recente updates

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen”

– George Bernard Shaw

Speelgoedmuseum Kinderwereld heet vanaf nu Speelgoedmuseum Roden en gaat een nieuwe koers varen. Wij helpen hen daarbij. De nieuwe huisstijl en het masterplan zijn inmiddels gepresenteerd.
Hierin beschrijven en verbeelden we hoe we komen tot een inhoudelijk en fysiek toekomstbestendig museum.

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.

Who Cares? We Care!

Who Cares? We Care!

‘Who Cares’ is geopend!

Deze tentoonstelling in Museum van de Geest, locatie Amsterdam, is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Leven in oorlog is voor iedereen verschrikkelijk. Maar hoe was het gesteld met mensen binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog? De tentoonstelling – te zien tot 1 december 2024 – vertelt de verhalen over wanhoop, veerkracht, angst en volharding.