Het Veenpark trekt nu tot 50.000 bezoekers per jaar en maakt daarbij geen gebruik van subsidies. Dit blijkt niet langer haalbaar. In opdracht van Veenpark ontwikkelden we daarom een Masterplan waarin we heldere keuzes hebben gemaakt. De belangrijkste vernieuwing is dat het park kleiner, maar ook rijker ingericht wordt vanuit één duidelijke tijdsperiode. De bedoeling is dat het als volwaardig museum groeit naar toeristische trekpleister met circa 75.000 bezoekers per jaar.
Wij liepen snel warm voor de plannen van directeur Harrie Keuter. Aanvoerder Marièlle Beek zegt daarover “Wij voelden direct de rijkheid van het veenverhaal, een prachtig menselijk verhaal over cultuur, historie, natuur en erfgoed. Het raakt herkenbare en relevante thema’s van nu aan, zoals economie, natuur versus de mens, energie en sociale waarden.”
“De gedrevenheid en passie van medewerkers en vrijwilligers van dit familiebedrijf zijn daarnaast ook aanstekelijk. Wij geloven dat we dit openluchtmuseum samen met hen een succesvolle boost voor de toekomst kunnen geven.”
Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.
Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen – zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.
Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.
De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.
‘Who Cares’ is geopend!
Deze tentoonstelling in Museum van de Geest, locatie Amsterdam, is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Leven in oorlog is voor iedereen verschrikkelijk. Maar hoe was het gesteld met mensen binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog? De tentoonstelling – te zien tot 1 december 2024 – vertelt de verhalen over wanhoop, veerkracht, angst en volharding.