Sluit spel X

Who Cares? We Care!

De door ons ontwikkelde film geeft de bezoeker bij binnenkomst een beeldende weergave van de ontwikkelingen rondom de mentale gezondheidszorg voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Welke uitdagingen waren er, hoe heeft de zorg zich ontwikkeld, wat zijn de uitdagingen van nu?

Deze context op het netvlies maakt het vervolg van de tentoonstelling voor de bezoeker een logisch ingedeeld geheel, chronologisch aan de hand van 5 periodes. De gekozen kleurstelling en het verloop op de wanden versterken de inhoud, ook gevoelsmatig.

Persoonlijk verhalen krijgen de ruimte, ontsloten via audio in een uitnodigende setting om het verhaal in alle rust tot je te nemen. De collectie, 2D en 3D in combinatie met reproducties en filmische beelden ondersteunen het geheel.

Op het einde slaan we de brug naar het heden. Gedurende ons leven komen we allemaal voor uitdagingen te staan: beperking, ziekte, maar ook begaafdheid en talent. Er zijn allerlei redenen waarom mensen zich een buitenstaander voelen en niet geaccepteerd worden in onze maatschappij. Dat moét veranderen, want erbij horen is noodzakelijk voor een gezonde geest.

Door het tekenen van de Universele Verklaring van de Open Geest, in een interactieve lichtinstallatie, geef je aan dat je er ook zo in staat. Want: Who Cares? We Care!

Recente updates

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.

Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen –  zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen”

– George Bernard Shaw

Speelgoedmuseum Kinderwereld heet vanaf nu Speelgoedmuseum Roden en gaat een nieuwe koers varen. Wij helpen hen daarbij. De nieuwe huisstijl en het masterplan zijn inmiddels gepresenteerd.
Hierin beschrijven en verbeelden we hoe we komen tot een inhoudelijk en fysiek toekomstbestendig museum.

In de ban van... onze vaste achterban

In de ban van... onze vaste achterban

De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.

Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.