Sluit spel X

Met de voeten in de klei

Ook steunen we JINC wederom, de organisatie die er voor strijdt dat je achtergrond je toekomst niet bepaalt.

Komende maanden zetten Marije en Annemiek zich in als JINC Carrière Coach en begeleiden zij enkele vmbo-studenten in hun keuze bij een vervolgopleiding. Naast belangrijk, ook ongelooflijk inspirerend om te doen.

Marièlle: “Duurzaam denken en doen is bij ons organisatiebreed verankerd en we zijn actief in onze omgeving. Ook de genoemde initiatieven passen daarbij. We staan voor de keuze: wordt het de mooiste of de lelijkste eeuw. Er is een grote (systemen)transitie nodig, waarbij samenwerken cruciaal is. We nemen hierin graag waar we kunnen verantwoordelijkheid.

Benieuwd naar ons duurzaamheidsbeleid? Hier lees je meer.

Recente updates

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Transities beïnvloeden met een nieuw verhaal

Gebaseerd op wetenschap en feiten beïnvloeden we graag transities met een nieuw verhaal. En wel zo dat het voor een breed publiek leuk, toegankelijk en begrijpelijk is.

Museum EnergieRijk in het Veenpark is daar een mooi voorbeeld van. Op speelse wijze inspireren we hier bezoekers om na te denken over hun energiekeuzes en de impact van hun keuzes nu. De inhoud en gekozen thema’s – consumeren, vervoer en wonen –  zijn gebaseerd op het boek ‘Het happy 2050 scenario’ van Babette Porcelijn.

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

Vernieuwingsplannen Speelgoedmuseum gepresenteerd

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen”

– George Bernard Shaw

Speelgoedmuseum Kinderwereld heet vanaf nu Speelgoedmuseum Roden en gaat een nieuwe koers varen. Wij helpen hen daarbij. De nieuwe huisstijl en het masterplan zijn inmiddels gepresenteerd.
Hierin beschrijven en verbeelden we hoe we komen tot een inhoudelijk en fysiek toekomstbestendig museum.

Who Cares? We Care!

Who Cares? We Care!

‘Who Cares’ is geopend!

Deze tentoonstelling in Museum van de Geest, locatie Amsterdam, is een eerbetoon aan de slachtoffers en helden van de zorg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Leven in oorlog is voor iedereen verschrikkelijk. Maar hoe was het gesteld met mensen binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog? De tentoonstelling – te zien tot 1 december 2024 – vertelt de verhalen over wanhoop, veerkracht, angst en volharding.