Sluit spel X

Met de voeten in de klei

Ook steunen we JINC wederom, de organisatie die er voor strijdt dat je achtergrond je toekomst niet bepaalt.

Komende maanden zetten Marije en Annemiek zich in als JINC Carrière Coach en begeleiden zij enkele vmbo-studenten in hun keuze bij een vervolgopleiding. Naast belangrijk, ook ongelooflijk inspirerend om te doen.

Marièlle: “Duurzaam denken en doen is bij ons organisatiebreed verankerd en we zijn actief in onze omgeving. Ook de genoemde initiatieven passen daarbij. We staan voor de keuze: wordt het de mooiste of de lelijkste eeuw. Er is een grote (systemen)transitie nodig, waarbij samenwerken cruciaal is. We nemen hierin graag waar we kunnen verantwoordelijkheid.

Benieuwd naar ons duurzaamheidsbeleid? Hier lees je meer.

Recente updates

In de ban van… nominatie

In de ban van… nominatie

De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ in het Drents Museum is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. Het is een eer dat de vakjury de door ons ontworpen tentoonstelling bij de beste 10 heeft geselecteerd. Maar het uiteindelijke woord is aan het publiek. En het publiek raken is ons hoogste doel.

Gun jij ons de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022?
Breng dan hier je stem uit.*

*Met je stem maak je kans op een culturele reis voor 2 personen!

Prijzenregen zet zich voort

Prijzenregen zet zich voort

Zijn we nog maar nauwelijks bekomen van het winnen van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, dient zich de volgende prijs zich alweer aan. Voor de Remarkable Venue Awards 2022 is ‘ons’ Nationaal Monument Kamp Vught namelijk als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Onsite Experience’ in Nederland.

De winst hebben zij te danken aan customer reviews via Tiqets. En hoewel de prijs en reviews toezien op meer dan alleen het museale deel van Kamp Vught dat wij verzorgd hebben, voelen we ons gepast trots.

In de ban van... onze vaste achterban

In de ban van... onze vaste achterban

De nominatie is verzilverd! De door ons ontworpen tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië – in het Drents Museum is door het publiek verkozen tot beste Nederlandse tentoonstelling van 2022.

Duizenden museumliefhebbers brachten hun stem uit. ‘In de ban van de Ararat’ won met maar liefst 40% van de stemmen, een overduidelijke winnaar dus.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022, in de vorm van een cheque ter waarde van 10.000 euro, werd uitgereikt aan Harry Tupan, directeur van het Drents Museum en onze Marièlle Beek.